ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

Επιστρέφοντας από ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο και την Ημερίδα Ευεξίας “The Reset” που συνδιοργανώσαμε με τη φίλη και wellness coach Στέλλα Σαμαρτζή, το άρθρο για τον πρώτο μήνα του Νέου ‘Ετους, δεν θα μπορούσε παρά να εμπνευστεί από το θέμα του εργαστηρίου:

 The Reset (1)

Επανεκκίνηση! 

 

Με αφορμή την έναρξη του 2023, είμαι βέβαιη πως και εσείς θα σκεφτήκατε και θα “αποφασίσατε” να ξεκινήσετε ή να …τελειώσετε οριστικά κάτι. Πιθανώς θέσατε έναν ή περισσότερους νέους στόχους, κάνατε “δηλώσεις” κυρίως προς τον εαυτό σας πως θα αποχωριστείτε ότι δεν χρειάζεστε πια (κιλά, αρνητικές σκέψεις, νοσηρές σχέσεις, βαρύ καθημερινό πρόγραμμα..) και πως θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας ό,τι έχετε διαβάσει ή ακούσει πως σας προσφέρει Υγεία και Ευεξία (καλή διατροφή, άσκηση, ποιοτικό ύπνο …) 

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως, όσοι από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία αυτή της στοχοθεσίας την πρώτη (ή τις πρώτες) μέρες του χρόνου, έχουμε περισσότερες από 70% πιθανότητες να τους εγκαταλείψουμε πριν το τέλος του 2ου δεκαημέρου του Γενάρη!! Αυτά, είναι τα ..bad news, γιατί η ευχάριστη είδηση είναι πως.. 

 

…μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά, ΌΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ! Αρκεί να “θέλουμε”!

Η αλλαγή της χρονιάς, είναι απλά μια πρόφαση, τέτοιες μπορούμε να σκαρφιστούμε πολλές : την αρχή της εβδομάδας, την αρχή του μήνα, το τέλος του καλοκαιριού ή απλά … ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ. 

 

Περισσότερο σημαντικό είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ, ο λόγος που μας οδηγεί στη λήψη της απόφασης. Εάν ο λόγος λοιπόν αυτός δεν είναι συνειδητός και δεν έχουμε αληθινά πιστέψει πως χρειαζόμαστε την οποιαδήποτε ΑΛΛΑΓΗ , αλλά απλά ακούσαμε ή πειστήκαμε πως είναι καλό να “…” , τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια δοκιμασία, να ταλαιπωρήσουμε το φυσικό και ενεργειακό σώμα και τελικά να απογοητευτούμε εγκαταλείποντας σύντομα την προσπάθεια.

 

Έτσι λοιπόν ο λόγος που γράφω το κείμενο αυτό δεν είναι για να σας εμπνεύσω να θέσετε στόχους και να τους υλοποιήσετε, αλλά κυρίως για να δείτε ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ να έχετε στόχο, αν κάπου αληθινά θέλετε να “φτάσετε” , αν κάτι χρειάζεται να αλλάξει ουσιαστικά. 

Εάν αυτό συμβαίνει, τότε το κίνητρο είναι αρκετά ισχυρό ώστε να ΜΗΝ χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια ή πίεση .

Τότε η ίδρυση νέας συνήθειας μας βγαίνει αβίαστα και μάλιστα μας προκαλεί το αίσθημα της χαράς ήδη από την πρώτη ημέρα. 

 

Κατά τον δεύτερο μήνα της περασμένης χρονιάς, ο δικός μου προσωπικός στόχος ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης συγγραφικής μου προσπάθειας.

Η επιθυμία υπήρχε πολλά χρόνια, η δικαιολογία ήταν συνεχώς η γνωστή “δεν έχω χρόνο”. Όταν ωστόσο η επιθυμία και το κίνητρο γιγαντώθηκαν

τότε ο χρόνος έπαψε να  είναι εμπόδιο και μάλιστα έγινε ο λόγος για να ολοκληρωθεί πολύ πιο άμεσα από ότι φανταζόμουν, η συγγραφή του NάMASTE.

O χρόνος και η καλή διαχείρισή του ήταν η “προσωπική μου επιτυχία” και όχι -μόνο- οι σελίδες “αυτογνωσίας” -γιατί περί αυτού πρόκειται τελικά- του βιβλίου. 

 

Η μόνη λοιπόν πρόταση που θέλω να κάνω σε αυτή τη στήλη για τη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, είναι να ανακαλύψουμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ

που να μην μπορούμε καν ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για να μην το κάνουμε !

Και αυτό που θέλουμε εμείς, δεν μπορεί να μας το υποδείξει ΚΑΝΕΙΣ!

-ΕΥΤΥΧΩΣ! 

 

 

Η ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ 

 

Σαν έμπνευση μόνο θα μοιραστώ μαζί σας πως, προκειμένου να γραφτεί το βιβλίο μου, καθιέρωσα μια πολύ πρωινή ρουτίνα που μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή :

 

 Η μέρα μου ξεκινά πάντα στις 04.30-04.45 / μετά από 1,5 σχεδόν χρόνο πια,το ξυπνητήρι δεν μου είναι απαραίτητο. 

 

Το πρώτο ρόφημα της ημέρας μου ΔΕΝ είναι ο καφές ( οποίος ωστόσο ετοιμάζεται και με περιμένει ζεστός μετά τις 07.00) αλλά ένα ρόφημα από ζεστό νερό - χυμό ενός λεμονιού - μέλι - κανέλλα Κεϋλάνης.

 

Αμέσως μετά, αφιερώνω 10-15’ λεπτά σε απλές άσανας (θέσεις) ενεργοποίησης του σώματος (μπορείτε να βρείτε παραδείγματα στα κανάλια μου σε instagram & tik tok) και 10’ Διαλογισμού .

 

Κατόπιν ασχολούμαι με τα “project”  της ημέρας που πρέπει να οργανωθούν : από τα πολύ “απλά” αλλά τόσο …δύσκολα καθημερινά όπως το ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ μέχρι όλα εκείνα που αφορούν στην εργασία μου στον υπολογιστή, τις διορθώσεις εργασιών, τον έλεγχο των emails.. 

 

Εύχομαι να παρατηρήσατε πως ΔΕΝ υπάρχει πουθενά η χρήση κινητού μέχρι αυτή την ώρα (που περίπου είναι 07.00)!

 

 

Το υπόλοιπο της ημέρας κυλά όπως πιθανώς μπορείτε να φανταστείτε για μια ενήλικη γυναίκα -που ευτυχώς απολαμβάνει την ευλογία να μην μπορεί να πει πως πάει για “δουλειά” ή διστάζει να πει πως “εργάζεται” ! 

 

Θα συμπληρώσω μόνο -γιατί είμαι βέβαιη πως θα έχετε την απορία σχετικά με τον ύπνο και την ανάπαυση- πως ναι,  δίνω στον εαυτό μου το ΔΩΡΟ της μεσημεριανής siesta (μισή με μία ώρα ύπνου) και ναι, κοιμάμαι σχετικά νωρίς (το αργότερο 23.00) !

 

 

 

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ

 

Εάν κάτι από τα παραπάνω λειτούργησε σε εσάς ως έμπνευση, σας προτείνω να κρατήσετε την αίσθηση και να αρχίσετε την προσωπική αναζήτησή της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ. Η ρουτίνα, η συνήθεια, δημιουργεί το αίσθημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  και την εξάλειψη της ανησυχίας ή και του φόβου. Εάν μάλιστα η ρουτίνα αυτή έχει ένα κίνητρο που ΑΓΑΠΑΜΕ (όπως για μένα ήταν η συγγραφή του βιβλίου) τότε εκτός από ασφάλεια, δημιουργεί και το αίσθημα της ΧΑΡΑΣ .

 

Ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι περισσότερο σημαντικός από όσο φαντάζεσαι. 

 

Αναλογίσου εάν χωρούν “αλλαγές” στο πρόγραμμα σου και αν ναι ξεκίνα ήδη από αύριο, ή από τώρα!..

Ή όταν ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ πως είναι η κατάλληλη στιγμή! 

 

 

Εάν θέλεις να μοιραστείς την προσπάθεια, είμαι ΕΔΩ για να σε ακούσω και να βοηθήσω εγώ εσένα και εσύ εμένα! 

Με παρέα είναι πάντα καλύτερα! 

 

Καλή μας Χρονιά!